
Miód Wrzosowy z Wrzosu
Opis
Miód Wrzosowy jest bardzo rzadko występującym miodem ze względu na ilość wrzosowisk w Polsce. Pozyskuje się w okresie od lipca do października. Ma bardzo esencjonalny, oraz naturalny zapach. W smaku jest gorzkawy i ostry , co jest dosyć rzadkim zjawiskiem wśród odmian miodów. Pomimo, że nie zawiera wielu witamin, zawiera wiele enzymów oraz wolnych aminokwasów.
Miód Wrzosowy jest idealnym dodatkiem do deserów , mini grzanek czy pancakesów
Zawiera:
- Dobrze przyswajalne żelazo
- Cenne flawonoidy
- Enzymy
- Witaminy z grup C, PP
- Pełną gamę aminokwasów
- Wapń
- Fosfor
- Potas
- Magnes
- Chlor
Kolor: Połączenie barwy bursztynowej i herbacianej (Kolor miodu może się różnić w zależności od lokalizacji pasieki, stopnia krystalizacji oraz sposobu, w jaki przechowujesz swój miód)
Smak: jako miód mało słodki, lekko cierpki i gorzkawy.
Konsystencja: skrytalizowana
Data przydatności: 2 lata
Polecany dla
- Osób borykających się z chorobami układu pokarmowego i moczowego.
- Stanem zapalnym układu oddechowego
Stosowanie: do ostudzonej wody poniżej 40 C dodać od 1 do 3 łyżeczek z miodu. Zaleca się również dodać 2 łyżeczki pyłku lub pierzgi tym samym podwyższając wartość i ilość mikro oraz makroelementów. Miód nadaje się idealnie jako zamiennik słodzików.
Przechowywanie: w miejscu z dala od promieniu światła słonecznego. Optymalna temperatura to 8-10 stopni Celsjusza.
Miód pakowany jest w tuby kartonowe, dzięki temu mamy pewność , że słoik dotrze w całość do Was !